Daklekkage

Actief in heel Nederland

Vrijblijvende offertes

Gratis dakinspectie

Geen aanbetaling

Last van een daklekkage? Wij lossen het op.

Een van de vervelendste ergernissen voor woningeigenaren is het hebben van een daklekkage. En dat is niet zonder reden, het hebben van een daklekkage kan enorme schade aanrichten. Daarom is het belangrijk snel de bron van de lekkage op te sporen. Dit kan al ontstaan bij een zeer minimaal gaatje, wacht hier dus niet te lang mee en schakel een professional in. Het opsporen van de bron is vaak niet zomaar gedaan, gelukkig zijn wij al ruim 15 jaar expert op het gebied van daklekkages.

Dakdekker Nederland spoort accuraat de bron van de lekkage op en zorgt altijd voor een directe en doeltreffende aanpak. In enkele gevallen kunnen we gaatjes of scheuren dichtbranden in bijvoorbeeld uw bitumen dakbedekking. In andere gevallen zouden er delen vervangen kunnen worden.

De oorzaken van een daklekkage

De oorzaak van een daklekkage is niet altijd even duidelijk. Er zijn verschillende oorzaken voor daklekkages. Daarom is het dus ook lastig om zelf een lekkage op te sporen. Een veelvoorkomende oorzaak is een beschadiging in de dakbedekking die vervolgens water doorlaat. Bij pannendakken, platte daken, schuine daken maar ook bitumen daken kan de bedekking beschadigd raken. De mees voorkomende oorzaken van een daklekkage zijn:

 • ouderdom van uw dak
 • stormschade
 • dichtzittende dakgoot
 • extreme hitte of vrieskou

Bij een van deze gevallen, ook al is er niet direct een lekkage te zien, neem dan contact met ons op.

De gevolgen van een daklekkage

Een plasje water op de grond of een vochtige plek in uw plafond hoeft niet altijd het geval te zijn. Zeker als u tijdig ingrijpt bij een vermoede of een van de genoemde gevallen. Echter kan het ook zijn dat een kleine lekkage die niet direct zichtbaar is al enorme schade aanricht. Zo kan bijvoorbeeld ook het houtwerk aangetast worden of kan er schimmel ontstaan. Ook kunnen er vochtige of schimmel plekken ontstaan op de muur en het plafond. Wees tijdig met dit soort meldingen aangezien het ook uw gezondheid kan aantasten. Vaak zijn we er op tijd bij en blijven de gevolgen beperkt.

 

Offerte aanvragen

  Pannendaken

  Dakdekker Nederland is gespecialiseerd in het vervangen van uw dakpannen of het onderhouden van uw pannendak.

  Meer informatie

  Platte Daken

  Dakdekker Nederland is gespecialiseerd in het renoveren of onderhouden van allerlei soorten platte daken.

  Meer informatie

  Schoorstenen

  Dakdekker Nederland is gespecialiseerd in het renoveren of opnieuw metselen van uw schoorsteen..

  Meer informatie

  Dakgoten

  Dakdekker Nederland is gespecialiseerd in het vervangen en / of renoveren van al uw dakgoten.

  Meer informatie